Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με μέλη της επαρχιακής επιτροπής του Κινήματος συνόδευσαν το Σάββατο 11/7 τον Επίτροπο ορεινών περιοχών  κ. Κώστα Χαμπιαούρη και την Επίτροπο Περιβάλλοντος κα Κλέλια Βασιλείου σε περιοχή της κοινότητας Πλατρών όπου το κοινοτικό συμβούλιο επέτρεψε την παράνομη εναπόθεση χιλιάδων κυβικών μέτρων από χώματα,  προϊόν των εκσκαφών για  μια μεγάλη οικιστική ανάπτυξη στην περιοχή.

Η ενέργεια αυτή είναι παράνομη αφού δεν εκδόθηκε άδεια από τις αρμόδιες αρχές για τη διαχείριση του υλικού εκσκαφών. Η άδεια που κατέχει η εργοληπτική εταιρεία δεν προνοεί την εναπόθεση του υλικού εκσκαφών στο συγκεκριμένο τεμάχιο. Τα χώματα έχουν κατακλύσει γειτονικό ιδιωτικό τεμάχιο του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει ήδη προβεί σε νομικά μέτρα εναντίον του κοινοτικού συμβουλίου και των εργοληπτικών εταιρειών.

Λόγω αυτων των νομικών μέτρων τις τελευταίες μέρες άρχισε η μετακίνηση των ογκων χωματων από το ιδιωτικό τεμάχιο. 

Δύο γειτονικές κατοικίες ζουν δίπλα από ένα τεράστιο βουνό από χώματα το οποίο μπορεί να καταρρεύσει και να τους καταπλακώσει ενώ το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η συσσώρευση αυτού του μεγάλου όγκου χωμάτων έχει θάψει αρκετά πεύκα και άγρια βλάστηση που βρισκόταν στην περιοχή, όπου τα χώματα μπορεί να καταρρεύσουν και να απειλήσει ακόμα και το γειτονικό μεσαιωνικό γεφύρι της Μηλιάς. 

Ο κοινοτάρχης και ο γραμματέας του κοινοτικού συμβουλίου Πλατρών που παρευρίσκονταν στη συνάντηση παραδέχτηκαν ότι έγιναν παρανομίες στην περιοχή, και υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν σε νόμιμη και αδειοδοτημένη μελέτη για τοπιοτέχνιση , αφαίρεση όγκων χωμάτων και στήριξης του εναπομείναντος υλικού.

Οι δύο επίτροποι δήλωσαν ότι θα παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη της υπόθεσης ώστε να αποκατασταθεί το περιβάλλον και η νομιμότητα. 

ΠλάτρεςΠλάτρες