Τα χθεσινά επεισόδια που εκτυλίχθηκαν κατά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Απόλλωνα ΑΕΛ, μάλιστα λίγες ώρες μετά την εξαγγελία  μέτρων, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι τα μέτρα της Αστυνομίας για τη βία στα γήπεδα ήταν κατώτερα των περιστάσεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε απερίφραστα την βία στα γήπεδα και τους βανδαλισμούς. Οι κακόβουλες ενέργειες από τους οπαδούς των δύο ομάδων είναι άκρως καταδικαστέες και δεν έχουν χώρο σε μια δημοκρατική χώρα.

Οι αρχές απέδειξαν και πάλι αδυναμία να δράσουν προληπτικά, ώστε να προλάβουν τα χειρότερα. Δυστυχώς, αυτή η κατάσταση συνεχίζει να τροφοδοτείται από πολλά κόμματα, που υπερασπίστηκαν τους οπαδικούς συλλόγους ποδοσφαιρικών ομάδων και στράφηκαν ενάντια στην απόφαση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, επιβεβαιώνοντας έτσι την κομματικοποίηση του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Αυτό, δημιούργησε ένα κλίμα που στράφηκε ενάντια στην πολιτεία αλλά και την Αστυνομία.

Παράλληλα, θεωρούμε πως βαριές είναι οι ευθύνες των διοικήσεων των σωματείων, τα οποία διαχρονικά ανέχονται τους συγκεκριμένους γνωστούς – άγνωστους οπαδούς. Αποτελεί ύψιστο καθήκον των διοικήσεων των σωματείων να αποφασίσουν να διακόψουν δεσμούς και να εξοστρακίσουν από τις τάξεις τους τα συγκεκριμένα άτομα.