Η Κύπρος έχει ενώπιον της μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις των επόμενων δεκαετιών, αυτή της κλιματικής κρίσης. Η αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής απαιτεί συλλογική και πολυεπίπεδη αντιμετώπιση. Οι λύσεις του προβλήματος μπορούν να προκύψουν και μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες. Ως Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες να μας βοηθήσουν να κάνουμε περαιτέρω εισηγήσεις για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Γι’ αυτό η βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου, διοργανώνει Διαδικτυακή Συνέλευση Πολιτών με θέμα «Πώς μπορεί η Κύπρος να αξιοποιήσει τους πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».

Η Διαδικτυακή Συνέλευση Πολιτών θα πραγματοποιηθεί τα Σάββατα 5 και 12 Φεβρουαρίου, από τις 16:00 – 18:00. Με την καθοδήγηση ειδικών, θα κάνουμε ανοικτό διάλογο για να εντοπίσουμε, να επεξεργαστούμε και να δώσουμε μαζί τις απαντήσεις.

Η Συνέλευση Πολιτών (Citizens’ Assembly), ως διαδεδομένη πρακτική διαβούλευσης, προωθεί σημαντικά την έννοια της συμμετοχικής δημοκρατίας. Πολίτες από όλο το κοινωνικό φάσμα, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου, συνέρχονται για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για σημαντικά ζητήματα.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μία ολοκληρωμένη πρόταση, προερχόμενη από τους ίδιους τους πολίτες, για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Ακολούθως, υπό την ιδιότητά της ως Βουλεύτρια και στον βαθμό που της επιτρέπει το κοινοβουλευτικό αξίωμα, η κ. Ατταλίδου θα προωθήσει τα πορίσματα της διαβούλευση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για να συμμετάσχετε στην Συνέλευση, μπορείτε να επισκεφθείτε τον πιο κάτω σύνδεσμο, πραγματοποιώντας την εγγραφή σας μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022: https://forms.gle/PTchqzPyEfwuZpWz8

Με τη συμπλήρωση της φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος, θα λάβετε μέσω email (εντός 24 ωρών) το ακριβές πρόγραμμα καθώς και το σύνδεσμο μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθούν οι συζητήσεις.

Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, οι πολίτες που θα συμμετέχουν στις δύο μέρες του Citizens’ Assembly, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα ηλεκτρικό πατίνι Xiaomi Mi 1S, μέσω κλήρωσης που θα διεξαχθεί με την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με όλα τα πιο πάνω, παρακαλώ επικοινωνήστε με το [email protected] .

Facebook event: https://fb.me/e/17tR7LJHO