Η κυβέρνηση πανηγύρισε για την αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poor’s της κυπριακής οικονομίας μετά από έξι και πλέον χρονιά κατάταξη στα σκουπίδια, την ώρα όμως που η στατιστική υπηρεσία με βάση αποτελέσματα έρευνας εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης, τα οποία και δημοσιοποιήθηκαν, δείχνει την πραγματικό εικόνα στην οικονομία του τόπου.

Με ποσοστό βελτίωσης 2.5% σε σύγκριση με την προηγούμενη αντίστοιχη έρευνα, διαφαίνεται ότι ο κίνδυνος φτώχιας για ένα κάθε τέσσερις συμπολίτες μας, είναι πιθανός. Ο ψηλός ρυθμός ανάπτυξης, για τον οποίο πανηγυρίζει η κυβέρνηση, δεν έχει τις ανάλογες θετικές επιπτώσεις στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Με άλλα λόγια, την ώρα που οι αριθμοί ευημερούν και οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την κυπριακή οικονομία, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να πανηγυρίζει,  συνάνθρωποι μας αντιμετωπίζουν υλικές στερήσεις, δυσκολεύονται να πληρώσουν λογαριασμούς νερού και ρεύματος, δεν έχουν θέρμανση τον χειμώνα κ.ο.κ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταθέτει ακόμα μια φορά, δημόσια, το αίτημα όπως, παράλληλα με τα μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη, να προωθείται η κοινωνική αλλά και η περιβαλλοντική προστασία. Είναι αυτή την ισορροπία που αναζητεί να εξεύρει ακόμα, η αναβαθμισμένη από τους Standard and Poor’s, Κύπρος.