Σήμερα 18/1 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιώργο Περδίκη, τον Βουλευτή Λευκωσίας, κ. Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και τον Συντονιστή της Θεματικής Επιτροπής Παιδείας του Κινήματος, Δρ. Γιώργο Στρατουρά, με αντιπροσωπεία της Συντεχνίας Διδακτορικών Επιστημόνων Διδασκαλίας και Έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα στελέχη του Κινήματος ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διδάσκοντες – μη κάτοχοι οργανικών θέσεων, αλλά και για τους λάθος χειρισμούς των ακαδημαϊκών αρχών των δημόσιων πανεπιστημίων που διατηρούν εγκλωβισμένους τους επιστήμονες αυτούς.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στην προσπάθεια των ακαδημαϊκών να εργάζονται με συνθήκες αξιοπρέπειας, εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα μέσα για τη διεκπεραίωση του έργου τους. Καλούμε τις Αρχές του Πανεπιστημίου Κύπρου να δείξουν έμπρακτα την αναγνώριση του έργου, των ανθρώπων αυτών, ενώ παράλληλα τονίζουμε προς το Υπουργείο Παιδείας πως έχει χρέος να δώσει λύση στο πρόβλημα.