Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα 1η Ιουλίου στην περιοχή Λαξιά Παραλιμνίου, αποδεικνύει ότι εν μέσω θέρους οι αρμόδιοι αρνούνται να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Εστία της πυρκαγιάς αποτέλεσε ένα γνωστό στις τοπικές αρχές, σημείο απόρριψης εξαιρετικά εύφλεκτων υλικών, τα οποία παρά τα επανειλημμένα αιτήματα κατοίκων της περιοχής, ο Δήμος δεν απομάκρυνε.

Χάρις στην έγκαιρη παρέμβαση αρχικά των κατοίκων της περιοχής και της Επαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και το Τμήμα Δασών.

Στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν την πυρκαγιά, δύο πυροσβέστες κινδύνεψαν, ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχαν χειρότερες συνέπειες, αν δεν επενέβαινε άμεσα πτητικό μέσο.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Μιχάλης Παράσχος, δήλωσε:

“Η ευθύνη για το σημερινό περιστατικό ανήκει εξ’ ολοκλήρου στη Δημοτική Αρχή που κωφεύει διαρκώς στις φωνές των κατοίκων. Απαιτούμε όχι μόνο εξηγήσεις για την έως τώρα ολιγωρία, αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι σχεδιάζει να κάνει. Σήμερα δε θρηνούμε δύο πυροσβέστες, επειδή παρενέβη έγκαιρα πτητικό μέσο. Το ότι για να γίνει αυτό, όμως, χρειάστηκε η παρέμβαση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και το μη συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών.” 

Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών