Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα των ΑμεΑ από τα Ηνωμένα Έθνη. Μια μέρα που μας υπενθυμίζει το καθήκον και τις υποχρεώσεις μας απέναντι στα άτομα ΑμεΑ.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών οραματιζόμαστε μια Ευρωπαϊκή Κύπρο, μια δίκαιη κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θα αντιμετωπίζει τα δικαιώματα όλων με αξιοπρέπεια. Θεωρούμε ως βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας δράσης την στήριξη με κάθε μέσο των δικαιωμάτων των αναπήρων.

Δυστυχώς ακόμη εν έτη 2021 υπάρχουν τεράστια κενά στην υλοποίηση της προσβασιμότητας ειδικά σε δημοσίας χρήσης κτήρια από τα άτομα με αναπηρίες και ιδιαίτερα τα άτομα που κινούνται με τροχοκάθισμα.

Μεγάλο πρόβλημα προσβασιμότητας υπάρχει και στα πεζοδρόμια. Εμείς θέλουμε μια Κύπρο με πράσινα και ελευθέρα πεζοδρόμια για ευκολότερη διακίνηση των ΑμΕΑ. Πεζοδρόμια τα οποία θα συνδυάζουν τη σκιά και τη δροσιά του πράσινου ενώ παράλληλα θα προσφέρουν επαρκή χώρο στα άτομα με αναπηρίες για να διακινούνται ελεύθερα.

Καλούμε την πολιτεία, Κυβέρνηση και Βουλή να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη ευαισθησία το ζήτημα της προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες.