Ακόμα μια φορά διαπιστώνεται η ακατανόητη κωλυσιεργία στη λειτουργία των Πράσινων Σημείων, εκ των οποίων τον Ιούνιο λειτουργούσαν μόλις 4 από τα 22 σε όλη την Κύπρο και αυτά μόνο στην Πάφο.

Το Πράσινο Σημείο Αυδήμου αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση ενός έργου που ολοκληρώθηκε, ο Κύπριος φορολογούμενος συνέβαλε στο συγχρηματοδοτούμενο έργο και αυτό μένει αναξιοποίητο σχεδόν δύο χρόνια. Καταγγελίες έφτασαν κοντά μας από Κοινοτάρχες της περιοχής, οι οποίοι αγανακτούν αφού με το κλείσιμο του σκυβαλλότοπου στο Βατί δεν θα υπάρχει πλέον αδειοδοτημένος χώρος για την απόρριψη μεγάλων αντικειμένων.

Άμεση συνέπεια αυτού είναι η συνέχιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, αφού υπαίθριοι χώροι μετατρέπονται σε μέρη για την απόρριψη μεγάλων οικιακών αποβλήτων αντί αυτά να τυγχάνουν της ειδικής διαχείρισης που προβλέπεται, μέσω των “Πράσινων Σημείων”.

Αναρωτιόμαστε έως πότε οι αρμόδιοι θα κωφεύουν καλυπτόμενοι πίσω από τάχα γραφειοκρατικές διαδικασίες για την επιλογή του αναδόχου του έργου. Έως πότε το περιβάλλον θα καταστρέφεται με την ανοχή της Πολιτείας.