Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης συνόδευσε εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, κ. Νικολάτο.

Θέμα της συνάντησης, ήταν οι ποινές που επιβάλλουν τα Επαρχιακά Δικαστήρια σε περιπτώσεις υποθέσεων κακοποίησης των ζώων.

Ο κ. Περδίκης εξήγησε πόσο σοβαρή διάσταση έχουν πλέον λάβει τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών, όπου τέτοιες πράξεις αντιμετωπίζονται από τη νομοθεσία ως εγκλήματα και τιμωρούνται με βαριές ποινές. Μάλιστα επεσήμανε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπου δράστες τέτοιων εγκλημάτων έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Δυστυχώς, η Κυπριακή εμπειρία δεν μας ικανοποιεί. Έστω και καθυστερημένα. οδηγούνται πλέον υποθέσεις ενώπιον των δικαστηρίων, αλλά δυστυχώς εκεί συχνά, μολονότι διαπιστώνεται η παράβαση των νόμων, οι ποινές που επιβάλλονται δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αποτρεπτικές για επόμενες ανάλογες πράξεις.

Ο κ. Περδίκης και οι εκπρόσωποι των φιλοζωικών οργανώσεων, ζήτησαν να εξαντληθεί όλη η αυστηρότητα του νόμου, στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.