Σταύρος Παπαδούρης – Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου

«Επιμένει σε αυξήσεις η ΑΗΚ»

Στην συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εμπορίου συζητήθηκε το θέμα της επιβολής νέων αυξήσεων στους λογαριασμούς της ΑΗΚ. Οι βουλευτές της επιτροπής ανέφεραν ξεκάθαρα ότι επιπλέον αύξηση στο ρεύμα θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στους καταναλωτές καθώς τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις έχουν γονατίσει από τις απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα, τα τρόφιμα και στα επιτόκια. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου κ. Χατζηγιάννης κάλεσε την ηγεσία της Αρχής να καταθέσει τις οικονομικές καταστάσεις και τους λογαριασμούς από το 2019 μέχρι το 2023, για να διαπιστωθεί εάν δικαιολογείται οποιαδήποτε αύξηση, καθώς δεν μπορεί να επιβάλλεται πρόσθετη αύξηση αν υπάρχει κερδοφορία 4,6% στην ΑΗΚ.  Σε ερώτημα του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Σταύρου Παπαδούρη, ποια είναι η απαίτηση τους στην αγωγή που έχουν καταθέσει εναντίον της ΡΑΕΚ και αν προτίθενται να την αποσύρουν, η ΑΗΚ απάντησε ότι ακολουθούν τις Νομικές συμβουλές που τους δίνονται και στόχος τους είναι η ΡΑΕΚ να  εφαρμόζει σωστά τις αποφάσεις που λαμβάνει όπως και τις μεθοδολογίες που εγκρίνει η ίδια. Αυτό που θα αναμένεται να απαντήσει την επόμενη βδομάδα η ΑΗΚ είναι αν η αύξηση που θα προχωρήσει τελικά θα κλειδώσει στο 6%.

Σταύρος Παπαδούρης – Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών, συζητήθηκε το μεγάλο σκάνδαλο για τις παράνομες επεμβάσεις στην περιοχή «Άμμος του Καμπούρη» στην Αγία Νάπα, μετά και από την εκπόνηση ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, κάτι που ήταν έντονο αίτημα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Αρμόδιοι φορείς κατάγγειλαν πως χωρίς να γίνεται επιτόπιος έλεγχος πολλές φορές, λαμβάνονται αποφάσεις που δημιουργούν αρνητικές μη ανατρέψιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό, πέραν της παράνομης επέμβασης, είναι και το γεγονός ότι δόθηκαν επιπλέον χαλαρώσεις για τουριστικούς σκοπούς.

Ο βουλευτής του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ανέφερε πως η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα δείγμα για το τι σημαίνει διαφθορά στην Κύπρο.