Με κάθε λογής δικαιολογία, όπου υπάρχουν ακακίες, ξεριζώνονται. Στο Δασούδι στη Λεμεσό, ο ανεμοστρόβιλος αποτέλεσε την χρυσή ευκαιρία να καταστραφεί ένα μέρος του δάσους και κατ’ επέκταση ένα ολόκληρο οικοσύστημα.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έθεσε επανειλημμένα το πρόβλημα της περιοχής Δασούδι στο Τμήμα Δασών, με πιο πρόσφατη επικοινωνία την επιστολή της προς τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών τον περασμένο Δεκέμβριο – και μεταξύ άλλων – αναφέρθηκε στο το θέμα του υπερβολικού κλαδέματος σε βαθμό εκμηδένισης της σκίασης κατά μήκος του πεζόδρομου.

Η απάντηση του Τμήματος Δασών ήταν ότι λόγω του μεγάλου ύψους, της μεγάλης πυκνότητας των δέντρων και των ανέμων παρατηρούνται πτώσεις μεγάλων κλάδων και η κλάδευση τους γίνεται για σκοπούς ανανέωσης των δέντρων και μείωσης της επικινδυνότητας.

Σήμερα, η υπερβολική κλάδευση, έγινε ξερίζωμα! Βρέθηκε η τέλεια ευκαιρία.

Η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, στηρίζει πλήρως την διαμαρτυρία των κατοίκων, επισκεπτών και ευαισθητοποιημένων πολιτών που αντέδρασαν στο ξερίζωμα των δέντρων στο Δασούδι. Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024 στις 11 το πρωί, ενώνουμε τη φωνή μας με την περιβαλλοντική οργάνωση «Φίλοι της γης Κύπρου» και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη που θα παρευρεθεί και θα διαμαρτυρηθεί, για να ζητήσουμε μαζί τους τις εξηγήσεις που δικαιούμαστε για το περιβαλλοντικό αυτό έγκλημα, να προλάβουμε το επόμενο και να ζητήσουμε την όποια αποκατάσταση μπορεί να γίνει.