Στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση αποστέλλεται – εκ νέου σήμερα – το νομοσχέδιο για τις λιμουζίνες των κρατικών αξιωματούχων. Ένα νομοσχέδιο που θέλει 23 αξιωματούχους να χρησιμοποιούν λιμουζίνες για τις μετακινήσεις τους εκτός ωραρίου εργασίας, να τους παραλαμβάνουν από τις οικίες τους και να τους μεταφέρουν στην εργασία τους.

Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θα πάρει την στήριξη του κινήματος οικολόγων συνεργασία πολιτών.   Αποτελεί ντροπή για τους συγγραφείς και εισηγητές αυτού του νομοσχεδίου που προνοεί να καθίστανται δικαιούχοι λιμουζινών και οι υφυπουργοί και οι γενικοί διευθυντές αλλά και άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι για να τις χρησιμοποιούν 24 ώρες το 24ωρο.

Σε μια περίοδο όπου ο λαός  μας ακόμη αναρρώνει από το κτύπημα της οικονομικής κρίσης, στην Κύπρο των αστέγων, των κοινωνικών ανισορροπιών, κρατικοί αξιωματούχοι– που αμείβονται με μισθούς που ξεπερνούν κατά πολύ τα εισοδήματα ενός μέσου πολίτη – επιζητούν να κυκλοφορούν με λιμουζίνες που τους παρέχει και τους πληρώνει το κράτος (καύσιμα, συντήρηση, αναλώσιμα κλπ). 

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών δεν συμφωνούμε με τη χρήση επί 24ωρου βάσεως των οχημάτων από τους κρατικούς αξιωματούχους, κάτι που αποτελεί πρόκληση για τους συμπολίτες μας που έχουν ακόμα στους ώμους τους το βάρος της λιτότητας. Και να σκεφτεί κανείς ότι δεν συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέτοια προκλητική διάκριση υπέρ των αξιωματούχων.