Κατά τη σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Συνεργασίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 35 και πλέον κυπριακούς φορείς, παρουσιάστηκε το πλαίσιο της εκδήλωσης της Πέμπτης 26 Απριλίου, ενάντια στα πυρηνικά. Την ημέρα αυτή, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της καταστροφής του Τσέρνομπιλ, καλούνται όλοι οι Κύπριοι, να σχηματίσουμε ανθρώπινη αλυσίδα διαμέσου του σημείου ελέγχου της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, στις 19:00.

Ο κ. Κυριάκος Τσιμίλλης, εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Οι Κύπριοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την απειλή που αντιμετωπίζουμε στην προοπτική της λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου Άκκουγιου σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή. Σε περίπτωση διαρροής ακτινοβολίας, η ζημιά θα επηρεάσει αναπόφευκτα μια περιοχή εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο.

Είμαστε αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και να διευρύνουμε τις προσπάθειές μας τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό! Ο αγώνας μας θα διαρκέσει μέχρι να καταφέρουμε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση τέτοιων πυρηνικών σταθμών στην περιοχή μας.”