Σε σημερινή γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης αναφέρθηκε στους λόγους για την καταψήφιση του προϋπολογισμού, βάσει της ομόφωνης απόφασης της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος:

«Για ακόμα μία χρονιά, ο προϋπολογισμός που καλείται να ψηφίσει η Βουλή, έχει ξεκάθαρο αρνητικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο. Με πραγματική θλίψη διαπιστώνουμε πως δεν προνοείται χρηματοδότηση πολιτικών πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά αντίθετα πολλαπλώς επιτρέπεται η συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός είναι πλεονασματικός, δεν αλλάζει το αρνητικό πρόσημο. Παρά το δημοσιονομικό του αποτύπωμα, προωθεί πολιτικές που στρέφονται ενάντια στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών διαφωνούμε με κάθε κρατικό προϋπολογισμό που δεν ιεραρχεί ως μείζον ζήτημα το περιβάλλον, γιατί μας ενδιαφέρει πέραν της ποσότητας και η ποιότητα/κατεύθυνση των παρεχόμενων κονδυλίων.

Συνεπείς στην έως τώρα στάση μας, δε μπορούμε παρά να καταψηφίσουμε μεν τον προϋπολογισμό, εργαζόμενοι δε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στην υλοποίηση του από την νέα κυβέρνηση των δυνάμεων της αλλαγής, να τροποποιηθεί με κεντρικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την ευημερία των ανθρώπων».