Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν γύρω από διερεύνηση της υπόθεσης διασπάθισης δημοσίου χρήματος κατά την εκτέλεση εργασιών του κατασκηνωτικού χώρου Χανδριών, για λογαριασμό του Δήμου Λακατάμιας.

Σε διερεύνηση του θέματος, προέβη ο Γενικός Ελεγκτής ο οποίος εξέτασε με τις δέουσες ενέργειες το θέμα αυτό, χωρίς όμως να τον έχουν προμηθεύσει όπως φαίνεται, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ούτως ώστε να προβεί στην περαιτέρω έρευνα και την ετοιμασία ειδικής έκθεσης.

Φαίνεται, πως τα στοιχεία έχουν χαθεί, καθώς ο Γενικός Ελεγκτής έχει ζητήσει συγκεκριμένα τεκμήρια που θα έπρεπε να τα είχε στην κατοχή του το Δημαρχείο Λακατάμιας, χωρίς μέχρι και σήμερα να του έχουν παραχωρηθεί.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε όπως παραχωρηθούν άμεσα όλα τα στοιχεία από το Δημαρχείο Λακατάμιας, ούτως ώστε να λάμψει η αλήθεια όσο αφορά την διαχείριση των κονδυλίων που δαπάνησε ο Δήμος, για την κατασκευή του κατασκηνωτικού χώρου του, στην κοινότητα Χανδριών.

Δυστυχώς, η καθυστέρηση της κατάθεσης τεκμηρίων που ζήτησε ο Γενικός Ελεγκτής από το Δημαρχείο Λακατάμιας, είναι άκρως ανησυχητική, καθώς τίθενται ερωτήματα για την σκοπιμότητα ή ανεπάρκεια να ανταποκριθούν οι υπεύθυνοι αξιωματούχοι και λειτουργοί του Δήμου. Ποιοί άραγε επωφελούνται από αυτή την αργοπορία και τι προσπαθούν να κρύψουν;