Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα της επαναφοράς του φόρου κατανάλωσης για τα καύσιμα κρίνεται ως μια σωστή κίνηση προς αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που θα προκαλέσει η απότομη αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Θα έπρεπε όμως πρώτα να εφαρμοστούν και να υλοποιηθούν τα αντισταθμιστικά μέτρα και μετά να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επαναφορά του φόρου κατανάλωσης. Η καθυστέρηση αυτή θα στοιχίσει στους πολίτες και ιδιαίτερα τους ευάλωτους.

Επίσης, όπως σωστά επισημαίνει και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών έπρεπε να ήταν πιο στοχευμένα, ώστε να μην σπρώξουν τους πολίτες να καταφύγουν στα πιο φθηνά καύσιμα στις κατεχόμενες περιοχές. Η κυβέρνηση πρέπει να ξεπεράσει τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να δεχθεί να συζητήσει τις εισηγήσεις των καταναλωτών.

Είναι όντως λυπηρό η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο ίδιος ο Προέδρος Χριστοδουλίδης να καταφεύγει στα μπανάλ επιχειρήματα που αφορούν την οικονομική κρίση του 2012. Είναι απαξιωτικό η κυβέρνηση να προσπαθεί να καλύψει τα μεγάλα ελλείμματα των μέτρων με επικοινωνιακές ατάκες άλλων εποχών.

Ας μην ξεχνάμε ότι στην κυβέρνηση τότε, συμμετείχαν με υπουργούς κόμματα που σήμερα  υποστηρίζουν την κυβέρνηση του και η ευθύνη βαραίνει όλους τους τότε κυβερνώντες.

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο και το γεγονός ότι σήμερα πληρώνουμε πανάκριβα τα εγκληματικά λάθη και τις διαχρονικές παραλείψεις  στην ενεργειακή μας πολιτική. Η κυπριακή κοινωνία οδηγείται σε φτωχοποίηση με ευθύνη όλων όσων κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Οι πολίτες όμως δεν ενδιαφέρονται τόσο για τους καβγάδες των πολιτικών.

Και είναι απαράδεκτο να επιβαρύνουν τους πολίτες με το νέο κύμα ακρίβειας που έρχεται.

Αναμένουμε ότι έστω και τώρα, θα υπάρξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και πιο σωστός σχεδιασμός στην ολιστική αντιμετώπιση της πολλαπλής κρίσης που χτυπά τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις.

Το Κίνημα Οικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών θα συνεχίσει, όπως έπραξε πάντοτε, να καταθέτει προτάσεις για μια σωστή, νοικοκυρεμένη και κοινωνικά δίκαιη οικονομική πολιτική. Προς όφελος των πολλών και της κοινωνίας.