Όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το νέο μέγαρο των γραφείων της Εισαγγελίας δημιουργούν εύλογες ανησυχίες και πολλά ερωτήματα.

Πρωτίστως αυτό που δημιουργεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό είναι η πληροφορία ότι αποφασίστηκε η ανέγερση ενός 11όροφου δημόσιου κτιρίου πριν εκπονηθεί μια πλήρης και ενδελεχής Μελέτη Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον στο πλαίσιο της οποίας θα πρέπει – κατά την άποψη μας – να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και το κυκλοφοριακό. Σημειώνεται ότι η περιοχή των Αγίων Ομολογητών είναι κατάσπαρτη από αρχαίους τάφους που προφανώς θα καταστραφούν με την εκσκαφή δύο υπόγειων ορόφων.

Μας δημιουργούν δε ιδιαίτερη εντύπωση τα χαρακτηριστικά των γραφείων που παραπέμπουν σε εποχές πολυτέλειας και χλιδής που δεν συνάδουν με τις νέες αντιλήψεις για την αειφορία και την κοινωνική ευθύνη. Όταν ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί για το ψηλό δημόσιος χρέος καμιά  σπατάλη στο δημόσιο τομέα δικαιολογείται.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, θεωρούμε πως η περίπτωση του κτιρίου της ίδιας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης θα έπρεπε να ήταν ο διαχωρισμός της Νομικής Υπηρεσίας από την Εισαγγελία και η αυτονόμησης της και μετά η ανέγερση νέων γραφείων. Και μάλιστα πολυτελών.