Καταγγελία που έφτασε στο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μέσω κοινοποίησης παραπόνου προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ιωνά Νικολάου, αναφέρει ότι συνελήφθηκε πρόσωπο το οποίο είναι αναγνωρισμένος στη Κύπρο ως πολιτικός πρόσφυγας, όταν προσπάθησε να ταξιδεύσει τις προηγούμενες μέρες από την Λάρνακα προς την Αθήνα.

Η καταγγελία αναφέρει ότι στο εν λόγω πρόσωπο δεν επετράπει να ταξιδεύσει, καθώς τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία του αεροδρομίου. Η εξήγηση που δόθηκε από την Αστυνομία, σύμφωνα με την καταγγελία, είναι ότι οι Γερμανικές αρχές έστειλαν επιστολή στην Κυπριακή Αστυνομία, το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζουμε. Όπως ισχυρίζεται ο καταγγέλλοντας, αυτό φαίνεται να έγινε μετά από αίτημα της Τουρκίας.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών με επιστολή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνά Νικολάου, διερωτάται για ποιο λόγο έχει συλληφθεί ο εν λόγω αγωνιστής της Κουρδικής Αντίστασης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών αναμένει το ταχύτερο δυνατόν την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού για την εν λόγω σύλληψη. Προκαλεί πραγματικά θλίψη η σύλληψη ενός αγωνιστή τις μέρες που η Κυπριακή Δημοκρατία τιμούσε τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή της ελευθερίας των λαών Θεόφιλου Γεωργιάδη.