Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

H κυπριακή κυβέρνηση οφείλει σε όλα τα πολιτικά βήματα την προκλητική και παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού στην κατεχόμενη Κύπρο.

Απορρίπτουμε με αποφασιστικότητα τους χαρακτηρισμούς και τις πολιτικές θέσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού, θεωρούμε ότι είναι η Τουρκία που επιχειρεί με συστηματικές κινήσεις και σχεδιασμό την τουρκοποίηση και τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, μέσα από μια στρεβλή λύση του κυπριακού και μέσα από μια διαστρεβλωμένη προσέγγιση.

Απορρίπτουμε την ιδέα σε κάθε περίπτωση, της εξίσωσης των Τούρκων υπηκόων με τους Ευρωπαίους υπηκόους. Αποτελεί κερκόπορτα για την πλήρη κατάληψη της Κύπρου, μέσα από τον δημογραφικό δαίμονα, ο οποίος πλέον θα κυκλοφορεί ανεξέλεγκτος και ελεύθερος στην Κύπρο και θα την καταστρέψει σε βάθος χρόνου.

Θα έχουμε επανάληψη ουσιαστικά του ιστορικού αντιπαραδείγματος της πολιτείας της Αλεξανδρέττας, της περιοχής Χατάι, η οποία τουρκοποιήθηκε μέσα από τη διείσδυση του πληθυσμού και την αλλαγή της δημογραφίας, με αποτέλεσμα από μια ομόσπονδη, ανεξάρτητη και αυτόνομη περιοχή στη Συρία, να μετατραπεί σε έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δεν πρέπει να γίνει η Κύπρος η Αλεξανδρέττα του 21ου αιώνα. Αυτό θα γίνει εάν υποχωρήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά στην απαίτηση των Τούρκων για την κατοχύρωση των τεσσάρων διασυνοριακών ελευθεριών για τους Τούρκους υπηκόους.