Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει τις σοβαρές του επιφυλάξεις για τον τρόπο που διεξάγονται τα έργα επί της Λεωφόρου Γρίβα Διγενή, για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.

Συγκεκριμένα, έχει παρατηρηθεί πως οι χωματουργικές εργασίες που διεξάγονται για υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου από το Τμήμα Δημοσίων Έργων προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο ριζικό σύστημα των δέντρων της νησίδας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σάββας Φιλίππου, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όταν πήγα επί τόπου, παρατήρησα πως έχουν ήδη αποκοπεί 3 μεγάλα δέντρα που πρόσφεραν πολλή σκιά και οξυγόνο στην περιοχή και οι χωματουργικές εργασίες έχουν εκθέσει το ριζικό σύστημα των υπολοίπων δέντρων. Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα, γιατί κινδυνεύουν να αποξηρανθούν τεράστια πεύκα τουλάχιστον 70-80 ετών, που είναι απολύτως αναγκαία για να διευκολύνεται η εναλλακτική διακίνηση ποδηλατών και πεζών παράλληλα στη λεωφόρο.

Πρέπει να αρχίσουμε να συνυπολογίζουμε πως το νησί μας βρίσκεται σε πολύ σοβαρό κίνδυνο απερήμωσης και κάθε ενήλικο δέντρο είναι χρήσιμο και απόλυτα αναγκαίο για να εξασφαλιστεί η ποιότητα ζωής των περιοίκων και να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά οι κλιματικές αλλαγές».

Το Κίνημα Οικολόγων –  Συνεργασία Πολιτών, έχει καλέσει το Δήμο Έγκωμης, να φροντίσει να ποτίζονται καθημερινά τα δέντρα της συγκεκριμένης νησίδας και να τηρηθούν ευλαβικά οι δεσμεύσεις που δόθηκαν για τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου και ελπίζουμε ότι δεν θα αποκοπούν τα υπέροχα πεύκα-σήματα κατατεθέν της περιοχής.