Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών (Κυριάκος Τσιμίλλης, Αντιπρόεδρος Α’ και Γιώργος Περδίκης, Επαρχιακός Γραμματέας και Μέλος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων) είχε σήμερα συνάντηση με την Κα Μ. Ζαμπάρτα, επικεφαλής  του Γραφείου της Επιτροπής Ένωσης στην Κύπρο για να εκφράσουμε την ανησυχία και την αγωνία μας για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους στο Ιράκ και τη Συρία.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Τουρκικού Κράτους ενάντια στους Κούρδους στο Ιράκ και τη Συρία καθώς και τη φασιστική βία που ασκείται ενάντια σ΄αυτούς και μέσα στην ίδια την Τουρκία. Οι  συνεχιζόμενες για πολλά χρόνια στρατιωτικές επιχειρήσεις από στεριάς και αέρα, έχουν φτάσει, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, και στη χρήση χημικών όπλων κατά παράβαση των προνοιών διεθνών συμβάσεων, με εκατόμβες θυμάτων. Όσοι πολιτικοί ή ενεργοί πολίτες, επιστήμονες, δημοσιογράφοι και άλλοι, διαμαρτύρονται για αυτή τη βία και την τρομοκρατία, φυλακίζονται ενώ κάθε ΜΜΕ ή άλλη φωνή αντίστασης φιμώνεται. Αναφέρονται χαρακτηριστικά οι περιπτώσεις βουλευτών του κόμματος ΗDP αλλά και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας Sebrem Korur Fincanci της οποίας το αδίκημα ήταν η αναφορά της σε πιθανότητα χρήσης χημικών όπλων στο Ιρακινόν Κουρδιστάν. Πρόσφατα η αστυνομία διέλυσε για άλλη μια φορά με τη βία διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και προχώρησε σε νέες συλλήψεις.

Το Κϊνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών σημειώνουμε, με θλίψη και ανησυχία, τη σιωπή τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για αυτή την κρατική τρομοκρατία που δεν είναι άσχετη με την ακατανόητη(;) πολιτική δυο μέτρων και δυο σταθμών για την εισβολή σε ανεξάρτητα κράτη, όταν πρόκειται για τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την έκκληση του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) και να εκφράσει την αμέριστη υποστήριξή μας στον αγώνα του Κουρδικού Λαού για επιβίωση και δικαίωση καθώς και των Τούρκων δημοκρατικών πολιτών για δημοκρατία. Καταδικάζουμε τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στο Ιράκ και τη Συρία και ζητούμε την απελευθέρωση των κρατουμένων βουλευτών, δημοσιογράφων, επιστημόνων και των άλλων ενεργών πολιτών.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, υπογραμμίστηκε ο κίνδυνος στρατικοποίησης της χερσονήσου της Καρπασίας, μιας ιδιαίτερα οικολογικά ευαίσθητης περιοχής, μετά τις πρόσφατες ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος.

Θεωρούμε πως είναι επιτέλους η ώρα η Ευρωπαϊκή Οικογένεια να τοποθετηθεί με σαφήνεια ενάντια σε ό,τι παραβιάζει τις ίδιες τις δικές της αρχές!