Φαίνεται πως ούτε με τη λήξη της θητείας της η απερχόμενη κυβέρνηση σέβεται τους θεσμούς, τους νόμους, την άποψη των ειδικών και τους πολίτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Νουρής μεθοδεύει την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας πριν την ολοκλήρωση της θητείας της απερχόμενης κυβέρνησης για το πολυώροφο κτίριο στην οδό Κινύρα στη Λευκωσία.

Ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Λευκωσίας Δρ. Κυριάκος Τσιμίλλης δήλωσε:

«Η επιμονή του απερχόμενου υπουργού Εσωτερικών κ. Ν.Νουρή για αδειοδότηση οκταώροφου ή και δεκαώροφου πύργου μέσα στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα (ΠΕΧ) Λήδρα Πάλας είναι χαρακτηριστική μιας ακραίας αυθαίρετης πράξης για την οποία ο ίδιος θέλει να πάρει προσωπικά την ευθύνη. Είχε προηγηθεί δυο φορές η απόρριψη και μάλιστα με συντριπτική πλειοψηφία της αίτησης από την αρμόδια πολεδομική αρχή (Δήμος Λευκωσίας) για χορήγηση της αιτηθείσας πολεοδομικής άδειας. Είχε προηγηθεί η σαφής και πλήρως τεκμηριωμένη αρνητική τοποθέτηση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, του Τμήματος Αρχαιοτήτων, του ΕΤΕΚ (κατά τον νόμο, τεχνικού συμβούλου του Κράτους), πλείστων περιβαλλοντικών και πολιτιστικών φορέων (Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ΠOAK, ICOMOS), των κατοίκων Αγίου Ανδρέα και των Φίλων της Λευκωσίας.

Η ευθύνη δεν θα βαρύνει μόνο τον υπουργό Εσωτερικών αλλά και ολόκληρη την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρό της καθώς και τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου που μόλις πρόσφατα έπλεξε το εγκώμιο του κ. Νουρή υποσχόμενος πως, αν εκλεγεί, θα  τον αξιοποιήσει και στη δική του κυβέρνηση».

«Για το νέο σκάνδαλο, νομίζει ο απερχόμενος Πρόεδρος πως θα ‘καθαρίσει’ με ένα ακόμα ‘mea culpa’;» αναρωτήθηκε ο Δρ. Κυριάκος Τσιμίλλης.