Μια πονεμένη ιστορία επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου στο κέντρο της πόλης που έμεινε αλώβητος από την ΑΝΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ κινδυνεύει να τσιμεντωθεί.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, είχε πρωτοστατήσει μαζί με άλλα κόμματα, αλλά κυρίως με ενεργούς πολίτες, στην ματαίωση της ανέγερσης Μητροπολιτικού ναού.

Στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, ένα από τα θέματα που θέσαμε στους υποψήφιους Δημάρχους ήταν η πρόθεση του Μητροπολίτη Πάφου και η επιμονή του να κτίσει μέσα στο δημοτικό κήπο του νέου μητροπολιτικού ναού.

Η θέση του νυν Δημάρχου ήταν κάθετα εναντίον αυτής της προοπτικής και μάλιστα μας είχε διαβεβαιώσει ότι ήρθε σε συμφωνία με τον Μητροπολίτη για την ανταλλαγή του Δημόσιου Κήπου με κρατική γη.

Για τους Οικολόγους το θέμα την ανέγερση ναού στον Δημόσιο Κήπο, είναι κόκκινη γραμμή.

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, να μην ενδώσουν άλλα να φροντίσουν να αναβαθμίσουν τον χώρο και να τα προσδώσουν την αίγλη που είχε στο παρελθόν. Ένα χώρο ξεγνοιασιάς και συνεύρεσης όλων των κατοίκων της Πάφου.

Ο κ. Φαίδωνος καλείται να αποδείξει ότι δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των πολιτών. Καλείται να αποδείξει ποσό φερέγγυος είναι όταν δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι δεν θα επιτρέψει μια τέτοια καταστροφή.