Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, χαιρετίζουμε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για καθιέρωση του Εθνικού κατώτατου μισθού στα κράτη μέλη της Ε.Ε., ώστε να διασφαλίζεται ένα αξιοπρεπές ποσό που θα συμβάλλει σε ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης.

Σε δηλώσεις της η συντονίστρια της Επιτροπής Εργασίας του Κινήματος κα. Αλεξία Σακαδάκη αναφέρει πως: «Η προσπάθεια καθιέρωσης εθνικού κατώτατου μισθού στην Κύπρο, που ξεκίνησε με επιμονή η εκλιπούσα Ζέτα Αιμιλιανίδου είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα και ευελπιστούμε ότι θα εφαρμοστεί από την πολιτεία το συντομότερο ως ελάχιστος φόρος τιμής.

Με την εν λόγω εφαρμογή, θα δοθεί ανάσα σε εργαζόμενους που δεν μπορούν να τα βγάλουν προς το ζην παρά την πλήρη απασχόλησή τους. Θα πρέπει όμως να καθιερωθεί κατώτατος μισθός για όλους τους τομείς των επαγγελμάτων και όχι επιλεκτικά.

Η εξέλιξη αυτή θα τερματίσει σίγουρα την σημερινή εκμετάλλευση που υφίστανται πολλοί εργοδοτούμενοι διαφόρων επαγγελμάτων, οι μισθοί των οποίων σε κάποιες περιπτώσεις είναι εξευτελιστικά χαμηλοί».