Η Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταγγέλλει την σφαγή που αναμένεται εντός των ημερών στο Δασούδι Πάφου.

Έγινε σχεδιασμός του δρόμου της Λεωφόρου Ελλάδος και όλοι αντέδρασαν για την νησίδα. Κανένας όμως για τα αιωνόβια πεύκα και κυπαρίσσια. Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ευαισθησία από τους Σχεδιαστές και Μελετητές του έργου. Ποσό δύσκολο ήταν να προσαρμόσουν τα σχέδια τους σε ένα μήκος 200 περίπου μέτρων για να σώσουν τα αιωνόβια δέντρα.

Εδώ και δύο μήνες περίπου ξεκίνησαν τα έργα. Ήδη μεταξύ  δύο σειρών δέντρων έγιναν εκσκαφές και τοποθετήθηκαν αγωγοί με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το ριζικό τους σύστημα.

Σήμερα λειτουργοί του Τμήματος Δασών έκαναν αυτοψία στην περιοχή. Όχι για να εκθέσουν απόψεις για το έργο αλλά για να υπογράψουν την θανατική καταδίκη καμιά εικοσαριάς δένδρων.

Χτες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ρεσιτάλ φιλοπεριβαλλοντικής και φιλοδασικής ευαισθησίας. Μάλλον ούτε ο ίδιος πίστευε αυτά που έλεγε.

Αυτός ο κατήφορος αλήθεια πότε θα σταματήσει; Τα δένδρα θα είχαν σωθεί αν υπήρχε η ελάχιστη ευαισθησία. Δυστυχώς για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον είναι ο φτωχός συγγενής σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα.

Έστω και τώρα αν υπάρχει η θέληση και η ευαισθησία τα δένδρα μπορούν να σωθούν, αρκεί να υπάρξει η συνεργασία των μελετητών με το Τμήμα Δασών.

Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών