Δυστυχώς στις θαλασσινές σπηλιές στη Πέγεια έχουν προκύψει νέες παράνομες επεμβάσεις. Παρά τις όλες παρεμβάσεις της Δημοτικής Συμβούλου του Κινήματος κ. Λίντα Λεμπλάνκ, τώρα έχουν δοθεί νέες άδειες ανάπτυξης στις θαλασσινές σπηλιές.

Συγκεκριμένα οι άδειες έχουν δοθεί σε σημείο που υπάρχει έντονη διάβρωση εδάφους με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί το μονοπάτι δημοσίας πρόσβασης. Οι καινούργιες άδειες υποδομής που έχουν δοθεί είναι για τέσσερις πολυτελείς επαύλεις.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της περιοχής. Έχει κατασκευαστεί πεζόδρομος από μπετόν μπροστά από τις γνωστές επαύλεις που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη αντίδραση του Τμήματος Περιβάλλοντος, αφού οι οδηγίες που έχουν δοθεί από το Τμήμα είναι πως για οποιεσδήποτε κατασκευές σε περιοχές περιβαλλοντικά ευαίσθητες, απαιτείται οι κατασκευές να γίνουν με υλικά που είναι διαμπερές για να υπάρχει ικανοποιητική απορρόφηση πόσιμου νερού, και για να γίνεται όσο το δυνατό λιγότερη παρέμβαση.

Εμείς θεωρούμε, πως ο πεζόδρομος θα πρέπει να σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ενιαία και όχι αποσπασματικά όπως γίνεται τώρα.

Επίσης έχει αποκοπεί η ελεύθερη διακίνηση μπροστά από τις επαύλεις. Ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει στην άρση της παρανομίας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έχει καταλήξει σε αυτή τη διαπίστωση μετά από επιτόπια επίσκεψη στελεχών και αντιπροσωπείας του Κινήματος την Τετάρτη 4/11/2020. Την αντιπροσωπεία αποτελούσε η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών κ. Έφη Ξάνθου μαζί με την Δημοτική Σύμβουλο Πέγειας κ. Λίντα Λεμπλάνκ και τον Επαρχιακό Γραμματέα Πάφου του Κινήματος κ. Αντρέα Ευλαβή.

Παρόντες ήταν και ο Δήμαρχος Πέγειας κ. Μαρίνος Λάμπρου καθώς επίσης και ο Δημοτικός Μηχανικός του δήμου.

Φαίνεται ότι η ευαισθησία για προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της περιοχής σε ειδικά της φώκιας μονάχους μονάχους έμειναν μόνο στα λόγια από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

σπηλίεςσπηλίεςσπηλίεςσπηλίες