Το 1990 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε την 1η Οκτωβρίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία» ως οφειλόμενος φόρος τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την τρίτη ηλικία, η Κίνηση Οικολόγων Συνταξιούχων διοργανώνει εκδρομή στον Πεδούλα από τις 01 Οκτωβρίου έως τις 04 Οκτωβρίου, με δραστηριότητες και συζητήσεις για όλες τις ηλικίες!

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως ένας τρόπος να δείξουμε την εκτίμηση των αγώνων και κόπων της τρίτης ηλικίας είναι να υιοθετηθεί η αρχή της ελάχιστης χαμηλής σύνταξης ούτως ώστε κανένας συμπατριώτης / συμπατριώτισσα να μην βιώνει δύσκολες συνθήκες και να αποκαλείται «χαμηλοσυνταξιούχος». Πέραν τούτου, πρέπει να προωθηθεί η τροποποίηση της νομοθεσίας για τους οίκους ευγηρίας και τα κέντρα αποκατάστασης ώστε να είναι προσιτή και σε καλό επίπεδο η φροντίδα για τους ηλικιωμένους.

Η αύξηση του ΕΕΕ και του επιδόματος φροντίδας, η παροχή διευκολύνσεων στα δημόσια νοσοκομεία για τους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα αυτούς που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, θα ήταν μια ανάσα ανακούφισης για τα άτομα στα οποία οφείλουμε αυτό που είμαστε σήμερα.