Εκφράζοντας την πλήρη απογοήτευση μας απέναντι στις νέες αδιέξοδες εξελίξεις που επήλθαν με ευθύνη και της Κυβέρνησης, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προτρέπει τους εκπαιδευτικούς, σε μια εκ νέου έκκλησή του να αποφύγουν τα απεργιακά μέτρα.

Δυστυχώς το κλίμα αβεβαιότητας μέσα στο οποίο τα σχολεία λειτούργησαν για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, έχει συνέπειες, με τους φόβους που εκφράσαμε ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών να επιβεβαιώνονται.

Αφενός η Κυβέρνηση, η οποία φέρει το μεγαλύτερο βάρος της ευθύνης, φαίνεται να τεντώνει το σχοινί ακόμη περισσότερο. Την ίδια ώρα, ο κίνδυνος να πραγματοποιήσουν απεργία οι εκπαιδευτικοί δεν είναι απομακρυσμένος.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου, θέλοντας να μην πληρώσει την νύφη τα παιδιά μας. Κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί οφείλουν να θέσουν ως προτεραιότητα το καλώς νοούμενο συμφέρον των μαθητών και έπειτα τις όποιες διαφορές τους.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην καταλήξουν στο ακραίο μέτρο της απεργίας και να μετακυλήσουν το κόστος της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση πάνω στην κοινωνία και ιδιαίτερα στα αθώα παιδιά μας.