Η Βουλή την περασμένη Πέμπτη είχε ενώπιον της δύο ψηφίσματα που αφορούσαν σε έγκριση ψηφίσματος για την Γάζα. Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με αφορμή και την πρόσφατη δολοφονία των επτά εργαζομένων της World Central Kitchen από ισραηλινό βομβαρδισμό, καλέσαμε Κυβέρνηση και Βουλή να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή.

Αντ’ αυτού, με τις ψήφους τους το ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΛΑΜ και ΔΗΠΑ εγκρίθηκε από τη βουλή ένα ντροπιαστικό ψήφισμα, το οποίο τα μισά εγκλήματα που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη δεν αναφέρονται καν, ενώ η συνολική εικόνα που εκπέμπει το ψήφισμα φτάνει τα όρια της μη κατανόησης, από ορισμένους, των συνεπειών του πολέμου στη λωρίδα της Γάζας.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών συνεχίζει να καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την συνολική στάση του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης και όσων άλλων θυμάτων που βρέθηκαν στην λωρίδα της Γάζας και σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά.

Γι’ αυτό, αύριο, Κυριακή 7 Απριλίου 2024 αντιπροσωπεία των Οικολόγων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Γιώργο Περδίκη θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στην πλατεία Ελευθερίας, στις 16:00. Έξι μήνες συνεχιζόμενης γενοκτονίας, 32χλδ και πλέον νεκροί είναι πολλοί. Αξιώνουμε πλήρη κατάπαυση του πολέμου και άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και κάθε πολίτη που είναι ευαισθητοποιημένος να παρευρεθεί και να στηρίξει τα δίκαια αυτά αιτήματα.