Εν μέσω μιας περιοδείας εγκαινίων στα ορεινά χωριά, ο κ. Αναστασιάδης βρήκε το χρόνο να προβεί σε μια πρωτοφανή δήλωση για τις επιδόσεις της κυβέρνησης του στα θέματα πάταξης της διαπλοκής. Θυμήθηκε μάλιστα και το ρόλο των Γενικού Ελεγκτή και Γενικού Εισαγγελέα στη διερεύνηση ενός πρωτοφανούς αριθμού σκανδάλων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Θέλει να ξεχάσουμε ότι είναι ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης που ήρθε σε δημόσια και ενώπιον δικαστηρίου  αντιπαράθεση με τον Γενικό Εισαγγελέα για την υπόθεση του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Θέλει να ξεχάσουμε τη δημόσια αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα έναντι της στάσης του Υπουργικού Συμβουλίου και του ιδίου του κ. Αναστασίαδη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, με πιο πρόσφατη την περίπτωση της έρευνας για τον ΟΕΔΑ Λεμεσού.

Όσο για τον Γενικό Ελεγκτή, θέλει να ξεχάσουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου που τον «καταδικάζει» προκειμένου να υπερασπιστεί τον Υπουργό του κ. Αναστασιάδη, ο οποίος εντέλει αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω σκανδάλου που αποκάλυψε ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, αντί να προσπαθεί να ξεγελάσει και πάλιν τον κυπριακό λαό προβάλλοντας το γεγονός ότι επί της Προεδρίας του έχουν γίνει οι περισσότερες αποκαλύψεις σκανδάλων, θα έπρεπε να προβληματιστεί διότι το μεγαλύτερο μέρος των σκανδάλων, αφορά ενέργειες των “άριστων των αρίστων” τους οποίους ο ίδιος διόρισε και στήριξε ακόμα και όταν αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα.

Ορισμένοι από αυτούς τους “άριστους” βρίσκονται στην φυλακή, άλλοι παραιτήθηκαν και άλλοι βρίσκονται ακόμα στη θέση τους και διαπληκτίζονται καθημερινά με τον Γενικό Ελεγκτή.

Το πλέον σημαντικό είναι ότι ελάχιστα έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη τιμωρία των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας, που είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έμεινε μέχρι στιγμής ατιμώρητο, από την απερχόμενη κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη.

Αντίθετα μάλιστα, έναν από τους κυρίους υπόπτους, τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, αυτή η κυβέρνηση τον φυγάδευσε εκτός Κύπρου “τιμώντας” τον με μια πλούσια αποζημίωση.

Ας μη μιλά λοιπόν για πάταξη της διαπλοκής ο κ. Αναστασιάδης.