Με πραγματική λύπη βλέπουμε τον απερχόμενο Πρόεδρο να προσπαθεί να παρουσιάσει στο λαό μια πραγματικότητα, που σίγουρα δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η χθεσινή του ομιλία στη Γενική Συνέλευση του CIBA, όπου ένιωσε την ανάγκη να περιγράψει μία πραγματικότητα, στην οποία προφανώς ζουν μόνο ο ίδιος και οι απολογητές του.

Όσα ευφάνταστα και αν λέει ο κ. Αναστασιάδης για μία οικονομία που ανθεί, η πραγματικότητα των ανέργων, των αμειβομένων με μισθούς των 600 ευρώ, των καταστηματαρχών που έβαλαν, ή θα βάλουν λουκέτο στα μαγαζιά τους, των πολύτεκνων οικογενειών και βεβαίως των κουρεμένων καταθετών και κατόχων αξιογράφων, είναι εδώ και χαλάει ίσως την προεκλογική ασημόσκονη του απερχόμενου Προέδρου. Είναι πρόκληση για μία κοινωνία που πλήρωσε για μία κρίση που δεν δημιούργησε, να ακούει το επίπλαστο “success story” της κυβέρνησης, επειδή ορισμένοι τομείς της οικονομίας έχουν ανακάμψει, χωρίς να έχουν όμως αλλάξει οι στρεβλώσεις που μας έφεραν στην κρίση.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επαναλαμβάνουμε πως η οικονομία του τόπου έχει ανάγκη ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, με έμφαση στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ανάπτυξη, που θα ενισχύει τους ρημαγμένους κλάδους της γεωργίας και του δευτερογενούς τομέα.