Δηλώσεις βουλευτή Λευκωσίας  κ. Γιώργου Περδίκη, προέδρου του Κινήματος

Εάν ισχύουν τα όσα ανέφερε χθες το βράδυ ο κ. Ακιντζί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι εκτεθειμένος και φέρει ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στις συνομιλίες.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι στις 15 Μαΐου 2015, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, τότε το πρώτο θέμα που συζήτησαν, ήταν οι έρευνες για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Είτε θα κατέληγαν σε μια συμφωνία επί του θέματος αυτού, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας μια επιτροπή, κάτι που ήταν πάγιο αίτημα του Τουρκοκυπρίων, είτε θα αναβάλλονταν οι έρευνες δίδοντας μια ευκαιρία στις διαπραγματεύσεις. Είπε μάλιστα ότι υπήρξε μια αλληλοκατανόηση, η οποία το τελευταίο διάστημα δεν είναι “αισθητή”.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών από το 2016 τονίζαμε ότι η Κυβέρνηση είχε αδρανοποιηθεί σε ό,τι αφορά τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς, για να μην δυσαρεστηθεί ο κ. Ακιντζί.

Τώρα που το αναφέρει ο ίδιος ο Ακιντζί, ισχύει ή είναι αποκυήματα της φαντασίας;

Έχουμε την άποψη ότι με όλα αυτά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει εγκλωβιστεί στις συνομιλίες και το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος.

Το Μπαρμπαρός ζεσταίνει ήδη τις μηχανές του και ο Πρόεδρος ακόμα δεν έχει προχωρήσει σε ανάδειξη του θέματος σε διεθνές επίπεδο και σε καταγγελίες.

Πως θα αντιδράσει στις επαναλαμβανόμενες απειλές του κ. Ακιντζί, ότι τάχα λιγοστεύει ο χρόνος μέχρι τον Ιούλιο;

Δυστυχώς με ευχολόγια δεν σταματούν ούτε οι απειλές, ούτε προοδεύουν οι συνομιλίες.