Η δήλωση του κ. Χρίστου στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα «Μεσημέρι και Κάτι» στις 19 Μαρτίου 2019 ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της προσωπικής φρουράς του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αποδεικνύεται ψευδής μέσα από την κυκλοφορία παλαιότερης δήλωσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη. Επικαλείται μάλιστα την «κοινή λογική» ως απόδειξη ότι δεν ήταν φρουρός του κ. Μιχαλολιάκου, αναφέροντας ότι μόνο αστυνομικοί αποτελούν μέλη των προσωπικών φρουρών των αρχηγών κομμάτων στην Ελλάδα όπως και στην Κύπρο. Θέτουμε το ερώτημα λοιπόν: τα μέλη της δικής του προσωπικής φρουράς είναι μέλη της αστυνομικής δύναμης Κύπρου;

Η Αναπληρώτρια πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και υποψήφια ευρωβουλευτής κ. Έφη Ξάνθου δήλωσε τα εξής: «Μας ξενίζουν οι δηλώσεις του κ. Κασιδιάρη για τον κ. Χρίστου και θα επιδιώξουμε περαιτέρω διερεύνηση τους, αφού οι αναφορές περί εμπλοκής του κ. Χρίστου με την Χρυσή Αυγή «από το 1999-2000 ως στέλεχος της Οργάνωσης Αθηνών» στις «ομάδες στα Εξάρχεια», περί «Σχολής του Σολωμού», ότι έχει διαμορφωθεί «μέσα από τα σπλάχνα της Χρυσής Αυγής» και ότι «έχουμε βγάλει την  ίδια σχολή του εθνικισμού» αποδεικνύονται ιδιαίτερα σοβαρές και ανησυχητικές. Η δε αναφορά του Κασιδιάρη ότι ήταν μέλος των «επίλεκτων» με τα «κόκκινα jockey» (καπέλα) επιβεβαιώνει και την περίφημη φωτογραφία που κυκλοφορεί με τον Μιχαλολιάκο και τον Χρίστου, καταρρίπτοντας την αιτιολογία του ιδίου του Χρίστου ότι ως μέλος της Χρυσής Αυγής «μπορεί να έτυχε να είμαστε στην ίδια φωτογραφία».

Σχολιάζουμε το γεγονός ότι ο κ. Χρίστου έχει πιαστεί για πολλοστή φορά να προσπαθεί να αποκρύψει τις στενότατες σχέσεις που είχε με την Χρυσή Αυγή (από το 1999 από όσα δηλώνει ο Ηλίας Κασιδιάρης, με τον πρώην κοινοβουλευτικό συνεργάτη του ΕΛΑΜ Άγγελο Ιωάννου να σεκοντάρει αυτές τις πληροφορίες). Σε αυτή την περίπτωση, η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Χρίστου να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της φρουράς του Μιχαλολιάκου μόνο ως προσπάθεια αποφυγής αρνητικών συνειρμών σε σχέση με την μη έκτιση της στρατιωτικής του θητείας μπορεί να ερμηνευθεί, και ο καθένας μπορεί να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα. Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει κάνει την πρώτη του καταγγελία κατά της συμπεριφοράς του ΕΛΑΜ από το 2010, μέσω κοινοβουλευτικής ερώτησης, και αναμένουμε ακόμη την απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας σε σχέση με τις καταγγελίας περί των σχέσεων του ΕΛΑΜ με την Χρυσή Αυγή από το 2013 που παραπέμφθηκε κοντά τους.

Οι δηλώσεις: 

 

Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

Ap-23_06_009_05_01_050.doc

Ap-23_06_010_01_476.doc

Ap-23_06_010_02_674.doc

Ap-23_06_010_03_279E.doc