Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζει ανεπιφύλακτα τις επιθέσεις στα σύνορα της Συρίας από την Τουρκία και τη νέα τουρκική εισβολή εναντίον του Ροζαβά στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Οι Οικολόγοι διαχρονικά συμπαραστέκονται στον αγώνα που δίνουν οι Κούρδοι αγωνιστές υπέρ της Δημοκρατίας και της Ειρήνης και στηρίζουν  με κάθε τρόπο και την αυριανή πορεία που γίνεται στις πρεσβείες των ΗΠΑ και Ρωσίας στη Λευκωσία από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θεόφιλος», προκειμένου να καταγγελθεί η Τουρκική στάση και επιθετικότητα.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με Αντιπροσωπεία του Κινήματος θα παραστούν στην αυριανή πορεία καταδίκης της Τουρκίας ενώνοντας τις φωνές τους με τους βασανισμένους Κούρδους και καταδικάζοντας τις τουρκικές επιθέσεις.

Η πορεία ξεκινά στις 11:00 π.μ. από τον χώρο μπροστά στο υπουργείο Εσωτερικών και θα κατευθυνθεί προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ θα καταλήξει στη ρωσική πρεσβεία.

Καλούμε κάθε δημοκρατική και διεθνιστική οργάνωση, κάθε δημοκράτη, όλους τους φίλους του Κουρδικού λαού, να συμμετάσχουν στη πορεία.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούμε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να καταδικάσει τον βομβαρδισμό των Κούρδων από την Τουρκία και να ζητήσει καταδίκη από την ΕΕ και τον ΟΗΕ. Η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών στην Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει βοηθητικά ώστε οι πολιτικοί ηγέτες επιτέλους να δράσουν κατά της Τουρκίας που εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ως ένα ληστρικό κράτος.