Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θέτει εν νέου στο επίκεντρο τα προβλήματα των οροθετικών, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά την περιθωριοποίηση, τόσο από την κοινωνία, όσο και από την επίσημη πολιτεία.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης , με αφορμή την πρόσφατη ανάδειξη από την εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ των διαχρονικών αυτών προβλημάτων πραγματοποιεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 9:00 το πρωί, επίσκεψη στην Γρηγόρειο Κλινική στη Λάρνακα.

Από το 2009, με κοινοβουλευτικές του ερωτήσεις ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητούσε να λάβει ενημέρωση για το ποιες πρωτοβουλίες έχουν λάβει οι αρμόδιοι, σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των ασθενών από την πολιτεία.

Σε θέματα που άπτονται της υγείας, δεν υπάρχουν περιθώρια αντιμετώπισης των ασθενών μόνο ως αριθμό ψήφων όπως γίνεται στην περίπτωση των οροθετικών που δεν αποτελούν κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων και αφήνονται να είναι έρμαιο σε φαινόμενα ρατσισμού ακόμα και όταν τυγχάνουν απλής ιατρικής περίθαλψης.