Με επιτόπια επίσκεψη στις Θαλασσινές Σπηλιές η κα Evelyne Huytebroeck εκ μέρους του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της στην εκστρατεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για τη διάσωση των Θαλασσινών Σπηλιών. Κατά την εκεί περιοδεία της το Σάββατο, συνοδεία της Αναπληρώτριας Προέδρου, κας Έφης Ξάνθου, η κα Huytebroeck ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η Κύπρος διαθέτει σημεία μοναδικής αξίας για ολόκληρη της Ευρώπη. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η πορεία, σε μερικά χρόνια αυτά τα μέρη δεν θα υπάρχουν. Εκφράζουμε τη στήριξη των Ευρωπαίων Πρασίνων στο πράσινο κόμμα της Κύπρου που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος”.

Η ομάδα των Ευρωπαίων Πρασίνων θα προωθήσει το θέμα των Θαλασσινών Σπηλιών σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. ενώ ήδη εξετάζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταγγελία του Προέδρου του Κινήματος κ. Γ. Περδίκη.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, ως μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, επισκέπτεται την περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών της Πέγειας.