Μια εναλλακτική παρέμβαση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας – θα λάβει χώρα αύριο Σάββατο 10/3 στις 11:00πμ, στην οδό Λήδρας.

Η Γυναικεία Κίνηση Οικολόγων θα μοιράζει πληροφοριακό υλικό στο κοινό με τα βασικά αιτήματα του Οικολογικού Γυναικείου Κινήματος της Κύπρου στα ελληνικά, αγγλικά και τουρκικά. Μαζί θα προσφέρεται και τσάι από αρωματικά φυτά της Κύπρου, ως υπενθύμιση της επιμονής των Ιρλανδών γυναικών του 19ου αιώνα, στο δικαίωμα να πίνουν τσάι!

Τον 19ο αιώνα, μέλη της ανώτερης τάξης, ισχυρίζονταν ότι οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να σπαταλούν το χρόνο τους – και τους περιορισμένους πόρους – στο τσάι. Αν οι γυναίκες είχαν το χρόνο να καθίσουν και να απολαύσουν ένα διάλειμμα τσαγιού, αυτό σήμαινε ότι αγνοούν τα οικεία καθήκοντά τους και αντ’ αυτού ίσως να άνοιγαν την πόρτα για πολιτική σκέψη ή ακόμα και εξέγερση.

Οι γυναίκες της τότε εποχής επέμεναν στο δικαίωμα τους να ξεκουράζονται και να απολαμβάνουν το τσάι τους και ότι συνεπάγετε αυτού. Ένα παράδειγμα επιμονής και γυναικείου δυναμισμού που θα πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε.

Το περίπτερο της ΓΥΚΟ θα επισκεφθεί ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης η ώρα 11:30πμ και θα προβεί σε δηλώσεις για την ημέρα της γυναίκας και για την επικαιρότητα. Σε δηλώσεις θα προβεί και η Γεν. Γραμματέας της Γυναικείας Κίνησης Οικολόγων, κ. Γιαννούλα Χατζηθωμά Μαρκίδου.