Από τις 13 Φεβρουαρίου 2020 ο υπουργός Παιδείας κ. Προδρόμου, σε δηλώσεις του στη Βουλή ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε οδηγίες στους αρμόδιους υπουργούς να ξεκινήσουν διαδικασίες, ούτως ώστε να μετακινηθούν από την περιοχή τα ασφαλτικά εργοστάσια.

Πέραν των τριών μηνών μετά και οι κάτοικοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις οσμές, την οχληρία και την καπνίλα που τους πνίγει καθημερινά. Παιδιά που φοιτούν στο σχολείο της περιοχής αναφέρουν πως έχουν συχνά πονοκέφαλους, ζαλίζονται, πονάνε το λαιμό τους και έχουν τάσεις εμετού. Είναι ντροπή για την κυπριακή πολιτεία να μπαίνουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα πιο πάνω από την υγεία των παιδιών.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, τονίζουμε πως τα ασφαλτικά εργοστάσια έπρεπε να μετακινηθούν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η Κυβέρνηση – αν έχει ίχνος ανθρωπιάς – να προβεί σε όλες τις ενέργειες για άμεση απομάκρυνσή τους από την περιοχή.

Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Εγγράψαμε το θέμα στη Βουλή, στηρίξαμε όλες τις κινητοποιήσεις των κατοίκων με την παρουσία του Προέδρου του Κινήματος και του Βουλευτή αλλά και πολλών μελών και στελεχών μας. Πρόσφατα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των κατοίκων ο Πρόεδρος του Κινήματος βουλευτής κ. Γιώργος Περδίκης έτυχε υβριστικής επίθεσης και προπηλακισμού από εργαζόμενους στην εταιρεία στο Τσέρι

Κάποιοι κάθονται στις γραφειακές τους, εισπράττουν τους παχουλούς μισθούς τους ή τα κέρδη τους και δεν τους κόφτει αν οι άνθρωποι πεθαίνουν από τη ρύπανση. 

Πίσω στην καθημερινότητα μας.