Αναχωρεί σήμερα αποστολή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, για διεθνή αποστολή, στο πλαίσιο συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, που θα λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο. Στην αποστολή συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος Α’ του Κινήματος κ. Νίκος Παυλίδης, ο οποίος αναχωρεί σήμερα, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος κ. Έφη Ξάνθου και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κ. Αλεξία Σακαδάκη, οι οποίες αναχωρούν αύριο.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο κ. Νίκος Παυλίδης θα εκπροσωπήσει αύριο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών στην επιτροπή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, η οποία θα διαμορφώσει την πολιτική διακήρυξη (μανιφέστο) του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του 2019. Η αποστολή, στη συνέχεια, θα συμμετάσχει σε όλες τις εργασίες του Συνεδρίου που θα διαρκέσει από την Παρασκευή 18 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή, 20 Μαΐου. Στο συνέδριο θα συζητηθούν θέματα και ψηφίσματα που αφορούν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες βασίζεται, το θέμα της προσφυγικής κρίσης στη Μέση Ανατολή και των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, αλλά και θέματα που αφορούν ειδικότερα το περιβάλλον και την οικολογία.

Η αποστολή θα έχει επίσης την ευκαιρία για διμερείς επαφές με αντιπροσωπείες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών και τις οποίες θα ενημερώσει για την αρνητική στάση της Τουρκίας σε σχέση με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του διεθνούς προβλήματος εισβολής και κατοχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και την συνεχιζόμενη προκλητική και επιθετική της στάση στην περιοχή.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών είναι το μεγαλύτερο σε ποσοστά πράσινο κόμμα της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου και λόγω της διαχρονικής ανάπτυξης των διεθνών του σχέσεων και των επαφών που έχει δημιουργήσει, χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο των πρασίνων κομμάτων για την αξιοπιστία, σταθερότητα σε αρχές και διεκδικητικότητά του, ως επίσης και για τις γνώσεις και ενημέρωση που παρέχει στον Ευρωπαϊκό χώρο αναφορικά με Μεσογειακά και νότιο – Ευρωπαϊκά θέματα.