Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργος Περδίκης μαζί με το Δήμαρχο Δερύνειας κ. Άντρο Καραγιάννη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δερύνειας, περιόδευσαν στη Λαϊκή Αγορά που οργανώνεται κάθε Σάββατο στη Δερύνεια. Στην περιοδεία συνόδευσαν τον κ. Περδίκη, ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Μιχάλης Παράσχος και ο Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου του Κινήματος κ. Σάββας Μακρίδης, μαζί με άλλα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Ο κ. Περδίκης διαπίστωσε τη σχεδόν άρτια λειτουργία της Λαϊκής Αγοράς Δερύνειας. Τα μικροπροβλήματα που εντοπίζονται είναι μέρος της συστηματικής πορείας προς τη συνεχή βελτίωση των λειτουργιών της Λαϊκής Αγοράς. Η Λαϊκή Αγορά Δερύνειας αποδεικνύει ότι μπορούν να συνυπάρχουν οι μικροπαραγωγοί γεωργοί με τους μικροπωλητές που πωλούν στη Λαϊκή Αγορά προϊόντα άλλων παραγωγών μαζί με τα δικά τους.

Είναι καιρός όλοι οι δήμοι της Κύπρου να εκδιώξουν από τις λαϊκές αγορές τους μεγαλέμπορους, να θέσουν φραγμούς στην πώληση στις αγορές εισαγόμενων γεωργικών προϊόντων και να δημιουργήσουν και άλλες δημοτικές λαϊκές αγορές, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι Οικολόγοι στηρίζουν ανεπιφύλακτα το θεσμό των λαϊκών αγορών», είπε ο κ. Περδίκης.