Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα έχει αύριο Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, συνάντηση με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Μυρτώ Ζαμπάρτα (Γραφεία ΕΕ Λόρδου Βύρωνος 30) για να της μεταφέρει τη διαμαρτυρία του Κινήματος για τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων αλλά και για τις συνεχιζόμενες διώξεις Τούρκων δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει την έκκληση του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP) (επισυνάπτεται) η οποία αναφέρεται στη σύλληψη και δίωξη της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Τουρκίας (ΤΤΒ) δρ. Σεμπνέμ Κορούρ Φιντζαντζί γιατί τόλμησε να ζητήσει διεξαγωγή έρευνας σε σχέση με τις καταγγελίες για τη χρήση χημικών όπλων στις επιθέσεις της Τουρκικής αεροπορίας στο Κουρδικό Ιράκ.

Ταυτόχρονα το HDP καλεί σε απελευθέρωση των κρατουμένων Τούρκων δημοσιογράφων. Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο συναρχηγοί του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών καθώς και βουλευτές του κόμματος διώκονται συστηματικά από το καθεστώς. Υπενθυμίζεται ότι η συνεχιζόμενη φυλάκιση του Σελαχατίν Ντεμιρτάς καταδικάστηκε πέρσι και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζει τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά των Κούρδων στη Συρία και στο Ιράκ και καλεί την ΕΕ να παρέμβει δυναμικά και έμπρακτα ώστε να σταματήσει κάθε πολεμική επιχείρηση.

Ο Α. Αντιπρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Δρ. Κυριάκος Τσιμίλλης θα προβεί σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση.