Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, έλαβε καταγγελία για παρέμβαση του Δήμου Αγίας Νάπας στην παραλία Μακρόνησος. Η παρέμβαση του Δήμου, πραγματοποιήθηκε στην παραλία όπου υπάρχει αρχαιολογικός χώρος, ενώ δίπλα υπήρχαν αμμοθίνες.

Αμμοθίνες, οι οποίες όχι μόνο δεν ανήκουν εντός της παραλιακής ζώνης του Δήμου Αγίας Νάπας, αλλά είναι δασική γη. Οι εν λόγω αμμοθίνες, ισοπεδώθηκαν – παράνομα – πιθανόν για να τοποθετηθούν στο σημείο κρεβατάκια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που λάβαμε, οι εργασίες στο σημείο ξεκινήσαν την περασμένη Παρασκευή, τις οποίες και σταμάτησε το Τμήμα Δασών άμεσα, ενώ εκμεταλλευόμενος το Σαββατοκύριακο, ο Δήμος ισοπέδωσε τα πάντα.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Αμμοχώστου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Μιχάλης Παράσχος, επικοινώνησε άμεσα με το Τμήμα Δασών, το οποίο επιβεβαίωσε την καταγγελία που λάβαμε, πως ο Δήμος Αγίας Νάπας προέβη στις εν λόγω παράνομες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με τα όσα μας λέχθηκαν ο Δήμος Αγίας Νάπας, έχει ήδη καταγγελθεί από το Τμήμα Δασών σε όλα τα αρμόδια τμήματα.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τις ενέργειες του Δήμου Αγίας Νάπας. Δυστυχώς είναι έντονο το φαινόμενο, σε όλο το νησί, να καταστρατηγείται το περιβάλλον και η φύση στον βωμό των εφήμερων οικονομικών κερδών.