Το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου διοργανώθηκε περιφερειακή ενημερωτική συγκέντρωση με πρωτοβουλία της κοινότητας Ψεματισμένου ενάντια στη δημιουργία φάρμας κροκοδείλων στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σκαρίνου.

Η προσέλευση ήταν αθρόα και η απόφαση ομόφωνη: οι πολίτες δεν συγκατανεύουν στην εγκατάσταση είτε φάρμας είτε θεματικού πάρκου κροκοδείλων στην ευρύτερη περιοχή τους. Τονίστηκαν οι κίνδυνοι και σοβαρά προβλήματα που αναμένεται να προκληθούν από μια τέτοια κίνηση και παρουσιάστηκε το κακό προηγούμενο της συγκεκριμένης εταιρείας που αιτείται παραχώρηση άδειας θεματικού πάρκου κροκοδείλων στην Κύπρο όσον αφορά παρόμοιες εγκαταστάσεις που έχει στο Ισραήλ.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκπροσωπήθηκε στη συγκεκριμένη συγκέντρωση από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Περδίκη, τον Επαρχιακό Γραμματέα Λάρνακας κ. Χαράλαμπο Ηρακλέους και την Επαρχιακή Γραμματέα Λευκωσίας κ. Μελίνα Μενελάου.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Προέδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης ξεσκέπασε τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτήν την καταστροφική επένδυση. Κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να απορρίψει αμέσως την αίτηση της εταιρείας.