Ακόμα ένα περιβαλλοντικό έγκλημα έλαβε χώρα στη Λευκωσία. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων προχώρησε στο κόψιμο από την ρίζα οκτώ μεγάλων δέντρων επί της λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού. 

Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, η λεωφόρος Σπ. Κυπριανού που βρίσκεται απέναντι από τις οικίες των κατοίκων της οδού Πτολεμαΐδος επειδή είναι τετραπλής κατεύθυνσης προκαλείται καθημερινή και καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου ηχορύπανση και καυσαέριο από τα οχήματα που κινούνται στη λεωφόρο. Τα δέντρα αποτελούσαν τη μόνη προστασία τους από τα αρνητικά παράγωγα των αυτοκινήτων. Επρόκειτο για ένα φυσικό φράκτη και εμπόδιζαν τη σκόνη, τα καυσαέρια και την ηχορύπανση από το να καταλήγει στα σπίτια τους.

Κατόπιν επισκέψεως του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, διαπιστώθηκε του λόγου το αληθές. Εξαιτίας αυτής της ενέργειας έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα γιατί αφαιρέθηκε ο φυσικός φράκτης που προστάτευε τις κατοικίες της οδού Πτολεμαΐδος από την ηχορύπανση, την σκόνη και το καυσαέριο που προέρχονται από την κίνηση των οχημάτων επί της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρούμαι άμεση υποχρέωση των αρμόδιων υπηρεσιών να αντικαταστήσουν το φυσικό φράκτη με ηχοπετάσματα ή με ανάλογη ψηλή και πυκνή βλάστηση.

Αν και τα δέντρα έπρεπε να κλαδευτούν στην πλευρά της Λεωφόρου ωστόσο δεν γίνονται κατανοητοί οι λόγοι που έπρεπε να κοπούν από τη ρίζα.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών ζητεί την άμεση αποκατάσταση της ζημιάς.