Ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, της οποία ηγείτο ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, και αντιπροσωπείας του ΔΗΚΟ, της οποίας ηγείτο ο πρόεδρος της κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, με επίκεντρο τις Προεδρικές εκλογές του 2023.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις και από τις δυο πλευρές, με κοινό στόχο την επιθυμία για αλλαγή της Κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του Κινήματος ευχαρίστησε το ΔΗΚΟ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχαμε και στο παρελθόν σε προεδρικές εκλογές με το ΔΗΚΟ και υπάρχει μια κοινή συναντίληψη για την ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε πως «έχουμε μια κυβέρνηση που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ στο θέμα της διαφθοράς, είναι η χειρότερη κυβέρνηση όσον αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα και υπάρχουν πολλά θέματα όσον αφορά οικονομικά ζητήματα, κοινωνικά ζητήματα, που απασχολούν τους ανθρώπους του πολιτισμού. Εμείς ως Κίνημα θα προχωρήσουμε με ενημέρωση της πολιτικής επιτροπής για την συνάντηση που είχαμε σήμερα και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε στο μέλλον με τους προγραμματισμούς μας. Ελπίζουμε να έχουμε ένα κοινό υποψήφιο τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο οποίος να κερδίσει τις εκλογές για να δούμε επιτέλους αλλαγή στον τόπο».

Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος είναι ότι θα ακούσουμε όλους τους υποψήφιους και πολιτικά κόμματα που επιθυμούν να συνεργαστούμε, αλλά ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με το ΕΛΑΜ. Στόχος είναι η αλλαγή της υφιστάμενης κυβέρνησης και να εργαστούμε με τρόπο ώστε να επιφέρουμε οικολογική αναβάθμιση της διακυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως ακριβώς απαιτεί η κλιματική κρίση και το οικονομικό αδιέξοδο της υφιστάμενης οικονομικής πολιτικής μας.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει πρόθεση να καταθέσει το όνομα του ως πιθανό κοινό υποψήφιο μιας διευρυμένης συμμαχίας αλλά θα αναζητηθεί συνεργασία επί συγκλίσεων των προγραμματικών μας θέσεων με υποψήφιο άτομο. Δεν θα αποδεχθούμε να γίνει οποιαδήποτε συνεργασία με άτομο ή πολιτικά κόμματα που δεν αποδέχονται την εισαγωγή των κόκκινων γραμμών μας στις προγραμματικές θέσεις του υποψηφίου που θα επιλέξουμε.

Αύριο Τετάρτη βράδι θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, ώστε να ενημερωθεί για τις συναντήσεις που έχουν ήδη γίνει. Θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Διερευμένης Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος για να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.