Στις 25 Μαρτίου έχει οριστεί φέτος να οργανωθεί η παγκόσμια εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή. Σε αυτή την ώρα (8:30 μμ – 9:30 μμ), οι πολίτες σε κάθε χώρα σβήνουν συμβολικά τα φώτα σε μια παγκόσμια έκκληση προς τους ηγέτες του πλανήτη για άμεση δράση και αποφάσεις προς περιορισμό των εκπομπών των ρύπων και των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών.

Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» ξεκινά φέτος την εκστρατεία της για τη μηδενική σπατάλη τροφίμων (zero food waste) και θέτει για πρώτη χρονιά ως εθνικό στόχο την δημιουργία μιας πολιτικής για το θέμα, δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες με απλές δικές τους πρακτικές να συνδεθούν με τη γη και να γίνουν μέρος της αλλαγής.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και η Νεολαία Οικολόγων, οργανώνουν κάθε χρόνο από το 2008 σειρά από εκδηλώσεις για να ενημερώσουν το κυπριακό κοινό για την παγκόσμια αυτή εκδήλωση και να το καλέσουν σε κινητοποίηση.

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2023, η Νεολαία Οικολόγων κλείνει τα φώτα μαζί με τον Δήμο Λευκωσίας και σας προσκαλούμε να έρθετε στην Πλατεία Ελευθερίας για να κλείσουμε τα φώτα για μία ώρα, από τις 20:30 μέχρι τις 21:30 και να δώσουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα με τη δύναμη της μουσικής  για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά κι ένα μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και ειρήνης!

Στη συνέχεια η Νεολαία Οικολόγων διοργανώνει μουσική εκδήλωση για την Ώρα της Γης 2023, με τους Σταύρο Χριστοδούλου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου και Χριστίνα Κάιζερ στις 21:30 στη μουσική σκηνή Το Δίχωροκ, στα Λύμπια (

https://goo.gl/maps/FkhqTbSFdZmYNt5X9).

Ελάτε μαζί μας στον αγώνα για ένα μέλλον στο οποίο θα μπορούν να ευδοκιμήσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και η φύση. Η Ώρα της Γης είναι τώρα! Η Ώρα της Γης είναι κάθε ώρα! «Διαμορφώνουμε το μέλλον μας ΜΑΖΙ» για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας.