Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 25 Μαρτίου εξυμνούμε και τιμούμε τη θυσία των προγόνων μας για την Πατρίδα και την Ελευθερία. Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων του 1821 για ελευθερία και ανεξαρτησία πρέπει να αποτελεί εφαλτήριο δύναμης για τους σημερινούς αγώνες.

Οι αγωνιστές του 1821 διεκδίκησαν την ελευθερία τους αψηφώντας την υπεροπλία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ενάντια στις διεθνείς συγκυρίες. Ξεσηκώθηκαν υπερασπίζοντας τις ιδέες της Μεγάλης Επανάστασης με μεγάλο σθένος και πίστη, και έγιναν παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας για την εποχή τους και αιώνιο για όλους τους απανταχού Έλληνες.

Έχοντας ως σημείο αναφοράς την επανάσταση του 1821 οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία, την πρόοδο και την ευημερία της χώρας, έχοντας σαν ιδεολογικό υπόβαθρο και πρότυπο, την αυτοθυσία των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάμε από την Κυπριακή ηγεσία να αντισταθεί απέναντι στις προκλητικές απαιτήσεις της Τουρκίας. Αυτό που θέλουμε είναι μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού το ταχύτερο δυνατόν.