Αν και υιοθετεί πιο ήπιους τόνους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης στη συνέντευξή του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», συνεχίζει να υιοθετεί την στάση που είχε εξαρχής και που ουδεμία σχέση έχει με την πολιτική υπευθυνότητα.  

Αυτά που πληρώνει σήμερα ο Συνεργατισμός, λέει ο Πρόεδρος, είναι εκείνα που δημιούργησαν άλλοι, μέσα στους άλλους όμως βρίσκεται και το κόμμα του το οποίο  διόριζε στελέχη μέχρι και Βουλευτές σε διάφορες θέσεις στις επιτροπές των Συνεργατικών και στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα.

Πέραν όμως της βαρείας κληρονομιάς του Συνεργατισμού για την οποία συνυπεύθυνα είναι όλα τα μεγάλα κόμματα η διαχείριση των υποθέσεων του τα τελευταία πέντε χρονιά αφέθηκε στην κυβέρνηση Αναστασιάδη και τα αποτελέσματα τα έχουμε ήδη διαπιστώσει. Είναι αμφίβολο πόσα θα πληρώσει ακόμα ο Κύπριος πολίτης για τον Συνεργατισμό επι κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη. 

Όσον αφορά τους δυο Υπουργούς στους οποίους έδωσε πλήρη κάλυψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις ατυχείς δηλώσεις και τα επικοινωνιακά κόλπα που χρησιμοποίησαν για να πείσουν τον κυπριακό λαό ότι θα “φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο”. Οι ατυχείς δηλώσεις και αποκαλύψεις των δυο Υπουργών δημιούργησαν αχρείαστη κρίση στους νευραλγικούς χώρους της Παιδείας και της Υγείας χωρίς να προσφέρουν τίποτα στην απαιτούμενη και αναγκαία πλήρη διερεύνηση και απόδοση ευθυνών για το άδικο χαμό του μικρού Σταύρου. Οι επικοινωνιακές γκάφες των δυο Υπουργών έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. 

Πέραν τούτου εμείς ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολίτων στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την διαδικασία διερεύνησης της υπόθεσής του άδικου χαμού του μικρού Σταύρου. Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις οφείλουν να διαχωρίσουν το θέμα της διαδικασίας διερεύνησης του άδικου θανάτου του μικρού Σταύρου από τη στάση της κυβέρνησης και να μην αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους πχ την Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννάκη.

Τα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία δεν θα λυθούν με συνδικαλιστικές ακρότητες αλλά ούτε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια των Υπουργών, ούτε κι αν έχουν την προεδρική κάλυψη.