Για ακόμη μια φορά το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών έγινε δέκτης καταγγελίας για αυθαίρετη κοπή δέντρων σε κοιμητήριο στο χωριό Πελέντρι. Σε επικοινωνία μας με το Τμήμα Δασών διαπιστώσαμε ότι η σφαγή των 30 κυπαρισσιών από το κοινοτικό συμβούλιο του χωριού έγινε αυθαίρετα, χωρίς λόγο και χωρίς καμιά έγκριση από το Τμήμα Δασών

Ο Αναπληρωτής επαρχιακός γραμματέας Λεμεσού κ. Γιάννης Κακουλλής δήλωσε πως: «Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και τη λύπη μας για το περιβαλλοντικό έγκλημα κοπής των υγιέστατων αιωνόβιων δέντρων στο χωριό Πελέντρι. Παράλληλα, σε επικοινωνία μας με τους αρμόδιους φορείς μας διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε οι ιθύνοντες να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Την στιγμή που καταβάλλονται τόσες προσπάθειες για ανάπτυξη του πρασίνου και προστασία των δασών μας, θεωρούμε αδιανόητο να κατακόβονται αιωνόβια δέντρα με αυτόν τον τρόπο.

Ας τερματιστεί πλέον αυτό το έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος του πρασίνου, της ποιότητας ζωής των πολιτών και ανατρέπουν τις προσπάθειες προς αποτροπή της κλιματικής κρίσης».