Με προεκλογική περηφάνια ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης αναφέρεται στο πλεόνασμα που καταγράφεται για το 2017. Βεβαίως ξεχνά να αναφέρει και το ποιοι επιβαρύνθηκαν για να μπορεί σήμερα να μιλά για το μισό δις πλεόνασμα και για το ποιοι θα επωφεληθούν από αυτό.

Η πραγματικότητα αποδεικνύει πως το πλεόνασμα στο οποίο αναφέρεται, είναι προϊόν περικοπών των κοινωνικών δαπανών, αποτέλεσμα της αφαίμαξης της πραγματικής οικονομίας και συνέπεια της αναιμικής ανάπτυξης με τις ίδιες στρεβλώσεις που υπήρχαν και προ κρίσης. Όσο για τη διάθεση του πλεονάσματος αυτού, ο κ. Γεωργιάδης απλόχερα το παραχωρεί ως βορά στις προεκλογικές “δεσμεύσεις” του απερχόμενου Προέδρου.

Επιτέλους, ο Υπουργός Οικονομικών οφείλει να τοποθετείται με σεμνότητα απέναντι σε εναν λαό που πλήρωσε ακριβά μια κρίση που δεν δημιούργησε. Πολύ περισσότερο, όταν μεγάλο τμήμα του λαού ακόμα υφίσταται τις συνέπειες της κρίσης. Ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να πανηγυρίζει για το πλεόνασμα, χιλιάδες όμως Κυπρίων που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας, ή κάτω από αυτό, δικαίως θεωρούν όσα λέει εξοργιστικά.